Hallo Jeremy,
Zoals ik al aangaf, als er een bewegende kraan gebouwd wordt , zit ik het liefst vooraan. Je motor voor het draaien komt me heel bekend voor. Deze heb ik ook gebruikt echter dan met 30rpm. Wel aangestuurd middels een vaartregelaar. Ik heb ook de motor verwerkt in de kop van de kraan. Jij bent echter slimmer geweest dan ik, jou verbinding met de basis is beter als die van mij. Staat genoteerd voor mijn volgende versie. Zou heel graag zien hoe je de cilinder hebt opgebouwd. De mijne ging met een duw/trekkabel naar de pedestal. Graag jou versie. Tot de volgende.
Hoi Sjoerd,
Kwa ruimte is eigenlijk de enige optie om de motor in de basis van de kraan te verwerken zoals ook jij hebt gedaan. De motor die ik heb besteld komt uit china en is 10 RMP, vraag was of dit ook echt zo is, maar gezien de snelheid is dit perfect en mooi op schaal. Nouja, slimmer wil ik niet noemen, dit is waar ik als eerste aan dacht. Heb het idee bij de sleepbolders vandaan, waar andere bouwers vaak de stutten tot in het onderschip verankeren.
Enige waar ik nog tegen aan loop is de manier waarop het spul stopt, ik heb geen idee hoe ik bijvoorbeeld de cilinder automatisch kan laten stoppen wanneer deze op zijn eindpunt is. Dus dat zal allemaal op gevoel moeten.
Ik heb even twee plaatjes geschoten van de cilinder en hoe deze is opgebouwd;
Ik heb voor de motor een soort van hubje gemaakt van messing waar de motor van het geheel in rust. Hier kon ik dan gelijk twee moeren op solderen. De huls van de cilinder schuift er dan zo over heen.
En dan in het geheel. Staat momenteel nog in de primer. Wellicht morgen even de juiste kleur aanbrengen. Even een los motortje voor het idee. De slag is nog steeds niet helemaal wat ik wil, maar een andere optie heb ik niet meer.
Hoop dat dit voldoende is, als je nog iets wilt weten dan hoor ik het wel.