Hey Mannen bedankt voor de positieve reacties, na het tekenen wat het grote werk is van de bouw op deze manier, komt het maken natuurlijk. Iedereen gaat er van uit dat dit met een druk op de knop gebeurd is, dat is ook zo, na uren en uren en uren afstellen en je materiaal te leren kennen,
Niet dus ook hier zit best een leercurve in, anyway hier zie je hoe de romp tot stand komt:
En met de boeg als laatste onderdeel geprint, bekom je in dit geval 4 delen romp, ik zet ze aan elkaar met Stabilit, ik heb ondertussen al veel lijmen geprobeerd maar telkens val ik terug op die goede oude Stabilit, ik vrees dat er niets beters is op de markt, straf wat het is al 35j oud zo blijkt... Mocht die nu niet zo vuil bruin zijn was hij perfect...
Hier tijdens de print van de boeg de rest van de romp:
Als dit aan elkaar staat moet er nog serieus worden geschuurd van 100% vlak is de romp niet door dat lijntje per lijnte wordt geprint zie je toch nog een beetje die overgangen, in mijn geval volstaat het om een goede primer te zetten en dan 2 lagen Putty (motip) erover, dat wil wel zeggen dat op de romp zelf geen details worden gezet die vervallen anders bij het spuiten.
Het is weereen kleine boot, 1/50 schaal ik weet dat ik altijd veel, teveel functies in wil bouwen, dus vanaf de 1ste stap let ik op het gewicht: veschrillende manieren van romp opbouw heb ik getest met verschillende opvulmethode binnenin.
IMG_2391 by
Norne Tug, on Flickr
Hier zie je dit mooi als je ze doorlicht, uiteindelijk test ik ze gewoon op stijf en starheid en sterkte, de huid dikte maak ik normaal 1,2 mm binnen en 1,6 buiten, de toekomst zal uitwijzen of dit genoeg is.
IMG_2387 by
Norne Tug, on Flickr
Dit wordt het waarschijnlijk:
IMG_2338 by
Norne Tug, on Flickr
Stilaan tijd om aan de aandrijving te denken, deze komt uit de Resin printer, dit proces heb ik eerlijk gezegd goed onder de knie, zowel de details als de uitwerking.
hier de straalpijp en een prop, ik heb er verschillende getekend met steeds een spoed verandering van 5° we zien tijdens de test wel wat het beste loopt... Ook de roeren zijn er
IMG_2379 by
Norne Tug, on Flickr
IMG_2362 by
Norne Tug, on Flickr
Ik teken geen props zonder de echte bladcurve er in aan te brengen, ik weet dat het gezien de niet schaal bare densiteit van het water niet helemaal juist is, maar beter dan dit zou ik niet weten hoe het moet, dus dan maar zo:
IMG_2369 by
Norne Tug, on Flickr
Ook de boegschroef:
IMG_2395 by
Norne Tug, on Flickr
En het roer:
IMG_2366 by
Norne Tug, on Flickr
de volgende keer maak ik de anodes anders zodat ik ze apart kan spuiten en ze dan gewoon op hun plaats kan zetten dat gaat minder werk zijn, nu moet ik ze echt stuk per stuk afwerken en ja dat is mer werk en ik denk dat het apart nog iets strakker zal zijn ivm de verf.
Putty, putty, putty:
IMG_3796 by
Norne Tug, on Flickr
IMG_3799 by
Norne Tug, on Flickr
Ook alle inserts zoals de anker gaten enz... Worden voorzien, overal moet je ook rekening houden met speling zodat het ook echt past. Vaak is dit nog een enorm werk!
6752F697-91F8-4389-B320-20FD1A96A86E by
Norne Tug, on Flickr
Hier nog een printje van de aandrijfmotor van de winch (ja ik heb nog steeds een Winch fetish naast mijn kraan fetish...):
IMG_1245 by
Norne Tug, on Flickr
en hier gespoten,
IMG_1260 by
Norne Tug, on Flickr
De diameter van de inbusbouten op de kop zijn 0,3mm en het inbus gat 0,11mm
IMG_1257 by
Norne Tug, on Flickr
Je ziet dit wordt zo klein dat het eigenlijk niets mer bijbrengt, ook hier nog een goede foto van maken wordt voor een leek moeilijk ik verschiet er van hoe slecht dat het er uitziet op foto, als je er naar kijkt is het gewoon extreem scherp, misschien moet ik die 24x zoom eens uitzetten

.
Ok dit was mijn kerstupdate, aan iedereen een fijn kerstfeest tot de volgende update!