Kijk hieronder even naar het originele schema van de Poor Mans Strobelight
Optie 1) alles door ledstrips vervangen.
Aan de bovenkant zie je een +5 Volt lijn naar rechts gaan en die voedt de leds. Onderbreek die voedingslijn, zodat de voeding van alle leds aan de rechterkant in het schema nergens meer op aangesloten is.
laat alle weerstanden vervolgens weg en vervang all leds door 12 Volt ledstrip. De + pool van de ledstrip sluit je aan op een 12 Volt voeding. Bijvoorbeeld de + pool van de 3S lipo, die aan je regelaar hangt. Belangrijk is hierbij dat de "-" pool van je onvanger ook de "-" pool van de lipo is. De "-" pool van de ledstrips sluit je aan waar eerst de weerstanden waren aangesloten op de ULN2803
Optie 2) één ledstrip er bij en de rest zo laten.
In het onderste schema zie je dat aansluiting 11 alleen een weerstand van 10 Ohm heeft, maar er zit verder niks op aangesloten. Haal die weerstand weg en sluit op aansluiting 11 de "-" pool van de ledstrip aan. Sluit de + pool van de ledstrip aan op een willekeurige 12 Volt voeding, waarvan de "-" pool aan de massa ( "-" pool) is verbonden.
Uiteraard kun je ook iets tussen optie 1) en 2) in gebruiken, waarbij je bijvoorbeeld 4 aansluitingen op 5 volt voedt, 2 aansluitingen op 12 Volt en desnoods de twee laatste op 50 volt (bijv. 4 x 12 volt ledstrips in serie).
50 Volt is de maximale spanning die de ULN2803 kan schakelen. Per kanaal mag je hem met maximaal 0,5 Ampère belasten. heb je meer, bijvoorbeeld 1 Ampère, nodig dan kun je twee kanalen parallel gebruiken.
Hieronder nog even een schema wat op exact hetzelfde principe is gebaseerd van de Poor Mans Afterburner. De Lipo in het vliegtuig voedt direct de 12 volt ledstrip.Alle massa aansluitingen zijn gemeenschappelijk om voor een gesloten stroomkring te zorgen.
Ik hoop dat ik het zo duidelijk genoeg heb uitgelegd.
De Poor Mans Afterburner in actie (met dank aan Frits37 voor het filmpje)