De meeste motortjes in servo's zijn gemaakt voor ongeveer 3V nominaal. Dat komt omdat er altijd een (klein) beetje spanning verloren gaat door de transistors die de motor aansturen. Er zijn moderne servo's die speciale transistoren als uitgangstransistoren hebben, dat zijn de zogeheten fet's. Die veroorzaken minder verliezen dus kan de motor meer spanning krijgen.
Op zich zal zo'n motortje niet zo maar kapot gaan als je hem op een hogere spanning laat draaien. Hij gaat alleen wel een flink stuk sneller draaien wat misschien problemen kan geven. Ook zal de stroom door de motor flink hoger worden als je de motor gaat belasten. De belasting moet dus vrij gering blijven. Het kan raadzaam zijn om een vertraging te gebruiken. Dat brengt het hoge toerental terug naar een beter geschikt toerental voor de schroef en zorgt er voor dat de motor niet te veel wordt afgeremd waardoor de stroom dus lager blijft.
Je kan het printje uit de servo gebruiken maar dan kan je dus niet die 7,4V gebruiken omdat die elektronica niet tegen die hoge spanning kan. Ook zal je het printje moeten "ombouwen" om hem geschikt te maken als regelaar te dienen. Dat kan bijna altijd maar met de moderne elektronica kan dat vrij lastig zijn. De juiste componenten vinden en te vervangen is knap lastig met al die miniatuur (SMD) onderdeeltjes.