Micropuller
Forum veteraan
Hmm, vreemd. Ik had even niet verder dan bovenstaande gekeken. Zal misschien iets met de taaiheid te maken hebben...Strong & Flexible
Properties
Strength
High
Alumide
Properties
Strength
Med
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Hmm, vreemd. Ik had even niet verder dan bovenstaande gekeken. Zal misschien iets met de taaiheid te maken hebben...Strong & Flexible
Properties
Strength
High
Alumide
Properties
Strength
Med
Dit is beslist geen sinteren. Het is een composiet met aluminium poeder en polyamide als matrix. Is iets compleet anders dan sinteren dat bij veel hogere temperatuur (net onder de smelttemperatuur van in dit geval aluminium) gebeurt.
Groet,
Ad
Het is waarschijnlijk maar net wat je definitie van een gesinterd materiaal is.Alumide is Nylon Plastic filled with Aluminum dust. This dust gives Alumide the sparkle, but also makes the material more brittle than the Strong & Flexible material.
We start with a bed of mixed Nylon Plastic and Aluminum powder. We sinter the powder with a laser layer by layer, solidifying the powder as we go.
Zoals ik het lees, sinteren ze het Nylon en zorgt het aluminiumpoeder, wat als het ware in het materiaal wordt "opgesloten", alleen voor extra stijfheid.
Electron Beam Melting
hallo
Bart bij ons in de club heeft zo een 3D printer met een beweegbare tafel
de X as beweegt dus tijdens het printen en dat is dus shit
als je wat lange dunne delen wil printen gaan ze tijdens het printen bewegen door de beweging van de tafel
de enige printer die ik tot nu toe gezien heb en die ik voor KLEINE zaken zou kunnen gebruiken is de peachy printer
The Peachy Printer - The First $100 3D Printer & Scanner
al de andere hebben niet genoeg detail om kleine dingetjes te printen
je kan met een 0.2 nozzle geen zaken printen die maar 0.1 breed mogen zijn
gr raf
Ik meen dat de makerbot, mits afstellen en wat tijd voor optimalisatie, de beste basis is.
Zelf werk ik met een dimension 1200 en een standaard makerbot. Deze laatste gebruik ik eerder didactisch, de resultaten zijn erbarmerlijk in vergelijk met de eerder industriële machines. Kost ook maar minder dan een tiende natuurlijk.
De reprap ( laatste generatie) heb ik mij laten vertellen, is een minder stabiele versie van de makerbot. De makerbot is redelijk robuust en zo, kan tegen een verhuis.
En naar ik zie en hoor, mits wat werk erin te stoppen naar uitlijning, rechte geleidingen, zijn de resultaten wel leuk. Blijft open source (soms staat dat gelijk aan labiel).
Ik ben met 3D printen bezig via mijn werk, maar wil binnenkort ook wel voor mezelf een makerbot aanschaffen. Al wat behuizing betreft kan ik wel zelf laseren, scheelt dus ook.
Ik volg het wereldje redelijk goed denk ik, maar ben benieuwd naar eventueel meer!
Goede morgen dit noem ik pas oldscool dit product ongeveer een jaar geleden in werking gezien (in thailand) ,het is erg simpel ,het granulaat wordt toegevoerd en verwarmd zodat het vloeibaar wordt daarna is het het zelfde als b.v. een leapfrog of elke andere machiene wat 3D print ,de grote vernieuwing zit hem in de toevoer heads welke een behoorlijke verwarming moeten hebben ,opstarten van zo'n machiene neemt behoorlijk wat tijd in beslag ongeveer 24 uur ,evenals het schoonmaken, dus niets nieuws onder de zon. Veel plezier met de groeten Cees